Machine-veiligheid

Alle machines moeten qua veiligheid voldoen aan de minimum eis van de arbeidsmiddelenrichtlijn. Ook machines aangeschaft voor 1995 (invoer machinerichtlijn) en niet-CE machines vallen hieronder. Holtech helpt bij de keuze en de eventuele integratie van de benodigde componenten.

Analyse en updaten

Arbeidsmiddellen die beschikbaar zijn gesteld aan uw werknemers dienen periodiek onderworpen te worden aan een risicoanalyse. Aan de hand van deze analyse brengt Holtech de mogelijke risico’s in kaart. Het arbeidsmiddel kunnen wij qua veiligheid updaten naar de huidige stand der techniek zodat het arbeidsmiddel de maximale haalbare veiligheid verkrijgt. De mogelijke toepasbare middelen halen we uit de machinerichtlijn.

Voor kantbanken gebruiken wij DSP Laser beveiligingen. Het systeem is Plug & Play en eenvoudig in gebruik. Een camera bewaakt de zone rond de matrijs (knelgevaar).

Voordelen Holtech machineveiligheid

N

DSP Laser beveiligingen

N

Plug & Play

N

Veilig in gebruik

N

Camerabewaking

DSP-laser veiligheid

Het DSP laser systeem onderscheidt zich door eenvoud en gebruiksvriendelijkheid en behoud van de productiviteit. Het systeem is toepasbaar op elke kantpers met externe mute ingang (perssnelheid). Ook voor guillotinescharen hebben wij de juiste oplossingen en middelen.

Het DSP-AP systeem bewaakt vele veiligheidscircuits:

N

Remwegmeting (hydrauliektest)

N

IJlgangsnelheidsmeting en -bewaking

N

Knelzonebewaking middels encoderterugkoppeling

N

Noodstopcircuit

N

Hekbewaking L en R

N

Inloopbeveiliging achterzijde

N

Ventielaansturing snel en langzaam via MCS veiligheids PLC van DSP

N

Mogelijkheid tot sensoren terugkoppeling van de ijlgang en perssnelheid ventielen

Wij hebben tevens ervaring met de vervanging van Lasersafe bewaking voor DSP Lasers met als resultaat zeer tevreden klanten en machineoperators

Toe aan een upgrade?

Vaak zijn het mechanische gedeelte of de hydrauliek van uw apparatuur nog in prima staat, maar is de besturing is aan vervanging toe. Neem contact op voor de mogelijkheden in uw situatie.